A Forma-1-es Francia Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Pocsék versenye volt Franciaországban a Ferrarinak, Carlos Sainz és Charles Leclerc sem szerzett pontot a múlt vasárnapi futamon. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint a franciaországi hétvégére előírt túl magas guminyomások miatt gyengélkedett a csapat, ez a hiba pedig már két éve ismert.

“A Paul Ricard nehéz pálya, a nagy tempójú kanyarok miatt nagy energiájú terheléseket kapnak az abroncsok a kánikulában” – magyarázta Binotto. “Két évvel ezelőtt is szenvedtünk itt, ez a pálya nem kedvez az autónk karakterisztikájának.”

“De az igaz, hogy két évvel ezelőtt volt egy problémánk, azt ki kellett volna javítanunk. Ez nem történt meg, de megtanultuk a leckét.”

Binotto szerint a hiba idén kijavíthatatlan. “Valószínűleg tudnánk javítani a helyzeten, de a megoldáshoz az autó több területét át kellene építenünk. Például ki kellene cserélnünk a felniket, amit nem engednek meg a szabályok.”

“Számunkra fontosabb, hogy megértettük az okokat, és megpróbáljuk kijavítani a problémát a következő évre. Ebbe várhatóan még bele fogunk futni idén, de nem minden pályán.”