A Forma-1-es Francia Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

A Francia Nagydíjra szigorítottak a hátsó szárnyakra vonatkozó ellenőrzéseken a Forma-1-ben, az erőviszonyok azonban ettől – egyelőre – nem változtak jelentősen. A Mercedes által erőltetett szigorítás után hamarosan jöhet egy újabb, amelyért a Red Bull lobbizik.

A Mercedes hátsó szárnyakkal kapcsolatos támadásai kapcsán a Red Bull kezdettől fogva célozgat arra, hogy érdemes lenne megnézni az első szárnyakat is, mert azok meg éppen a címvédő autóján tűnnek a leghajlékonyabbnak.

Helmut Marko sportfőnök már jelezte, hogy a Red Bull nem ismer tréfát, Christian Horner csapatfőnök egyenesen arról beszélt, hogy kölcsönkenyér visszajár.

“Ez lényegében egy visszavágás. A futamon visszavágtunk Barcelonáért, néhány hét múlva Toto is megfizet az első szárnyakkal” – válaszolta Horner viccelődve Nico Rosbergnek, aki egyszerre beszélgetett Toto Wolff-fal és Hornerrel a Sky adásában.

“Talán valami jön majd” – ismerte el a Mercedes csapatfőnök. “Úgyis merevebben szeretjük.”