Szinte össztűz alá került a Pirelli a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon látott gumiproblémák miatt. A hivatalos beszállító csak rontott a helyzetén, amikor félig-meddig a csapatokra kente a bakui defekteket, ezt követően pedig hiába próbálták összehívni a versenyzőket egy megbeszélésre, arra senki sem ment el a mezőnyből.

A helyzet persze senkinek sem jó. A Pirelli nyilván nem szeretne a rossz hírek középpontjában lenni, mivel mégiscsak egy globális gumigyártó cég, ám ahogy arra Graham Watson, az AlphaTauri csapatmenedzsere is felhívta a figyelmet, a Forma-1 is bajba kerülhet az ügy miatt.

“Bárcsak háttérsztori lehetne ez a Forma-1-ben, de minden évben ez van” – utalt a Pirellire Watson. “Félek attól, hogy vajon mi fog történni, ha valami olyasmi történik megint, mint Bakuban. Mi lesz akkor a magyarázat?” – tette fel a költői kérdést.

A támadások hatására a Pirelli akár szedheti is a sátorfáját, és hivatalos gumibeszállító nélkül maradhat a Forma-1. Ez azért problémás, mert jelenleg nemigen van cég, aki a sorozattal együtt szeretne dolgozni az olaszokon kívül. “Ezért kell a Forma-1-nek odafigyelnie. Ha a Pirelli elmegy, a sportág nagy problémával néz szembe. Rengeteg dolog forog kockán úgy, hogy nincs utód” – figyelmeztetett a csapatmenedzser.