A Mercedes bízik abban, hogy Lewis Hamiltonnal még a nyáron rendezhetik a jövőt, és új szerződést köthetnek a hétszeres világbajnokkal. A másik ülés sorsa azonban erősen kérdéses még: a jelenleg azt elfoglaló Valtteri Bottas egyáltalán nem lehet biztos a dolgában.

A híresztelések szerint a bajnokcsapat ugyanis már a Brit Nagydíj hétvégéjén bejelentette volna, hogy jövőre George Russell érkezik a finn helyére. Toto Wolff csapatfőnök azonban a Francia Nagydíj hétvégéjén hamar lehűtötte a kedélyeket. Az osztrák szakember szerint nem fogják elsietni a döntést.

F1: Sokáig bizonytalan lesz még a Merci-ülés sorsa 1

Toto Wolff és Valtteri Bottas

“Valamikor a télen szerintem. De nem tudom, hogy decemberben, januárban vagy februárban” – válaszolta Wolff arra, hogy mégis mikor születhet meg a döntés. “Nagy eséllyel így lesz, ugyanis mindig elkötelezettek és hűségesek voltunk pilótáinkhoz.”

Sokak szerint ha Russellt nem szerződteti a Mercedes, a brit feláll és keres más jó lehetőséget magának. Tehetségét már bizonyította, így találhat gyorsabb autót is, mint a Williams. Persze ezt a Mercedes aligha szeretné, így Bottasnak adott a feladat: meg kell győznie csapatát, miért őt tartsák meg. Wolff szerint ehhez csak egy dolog kell. “Gyorsan kell vezetni az autót szombaton és vasárnap. Ha így tesz, jó helyzetben lesz a jövő évet illetően.”

Kit látnátok szívesen a Mercedes-ülésben?
Valtteri Bottas
15% (19)
George Russell
85% (105)