A Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon Lewis Hamilton ritka nagy hibát vétett: az utolsó két körös újraindításkor a rajtnál ahogy bal kezét a kuplungról a kormányra húzta, bekapcsolta a brake magic üzemmódot, melynek lényege, hogy jelentősen elállítja a fékerőeloszlást. A megváltozott beállítások miatt Hamilton képtelen volt bevenni az első kanyart, visszaesett az utolsó helyre és pont nélkül zárt Bakuban.

A hibáról és annak a Francia Nagydíjra gyakorolt hatásairól csütörtökön beszélt Hamilton. Szerinte ennek az esetnek semmi köze a bajnoki csata miatt rá nehezedő nagyobb nyomáshoz. “Nos, Max nem is volt a versenyben akkor, biztosan nem a Max felől érkező nyomás miatt történt” – utalt Verstappenre, a Red Bull hollandjára a hétszeres világbajnok.

“Nem is tartom ezt hibának” – mondta, ismételve ezzel a csapatfőnök Toto Wolff korábbi kijelentését. “Nem lehet az ember mindig tökéletes. Egy hiba például, ha a féktávot elmérve lehajtasz a pályáról vagy nekimész a falnak. Ez egy ki nem kényszerített hiba volt, olyasvalami, ami bármikor bekövetkezhetett volna. Sajnos elég keményen érintett bennünket, de tanultunk belőle és előretekintünk már.”

Hamilton elárulta, milyen módosításokat végzett a Mercedes, hogy az események ne fordulhassanak elő újra a jövőben. “Nem helyeztük át a kapcsolót, csak egy burkolatot tettünk köré, hogy a jövőben véletlenül ne lehessen megérinteni. De ez csak rövid távú megoldás. Nyilvánvalóan nem könnyű a gombokat áthelyezni a kormányon, mert minden meg van rajta tervezve, úgy hosszú távú megoldás valamikor a jövőben várható” – tette hozzá a brit.