A Forma-1-es csapatok egy-egy versenyt megelőzően már előzetesen rengeteg beállítási variációt kipróbálnak szimulátoraikon, így a pénteki szabadedzéseknek már valamennyi tapasztalattal vághatnak neki. A Red Bull szerencsés ebből a szempontból, ugyanis az F1-es tapasztalattal bőven rendelkező Alexander Albon végzi ezt a munkát. Monacói és azerbajdzsáni győzelmük után Max Verstappen, Sergio Perez, valamint a csapatfőnök Christian Horner is kifejezte háláját a thai-brit versenyzőnek az elvégzett munkáért, mely állításuk szerint nagyban hozzájárult a sikerekhez.

A szimulátoros feladatokat a Francia Nagydíj előtt azonban most nem Albon végzi, hanem Jüri Vips, a Forma-2 aktuális 4. helyezettje. Az észt ifjonc beugrására azért van szükség, mert Albon a DTM-ben versenyez a hétvégén Monzában Ferrarijával.

Albon alapvető dolga egyébként az lenne, hogy F1-es hétvégéken a Red Bull és az AlphaTauri környékén maradjon, ám az ilyen alkalmakon őt a DTM-ben helyettesítő Nick Cassidynek éppen a Forma-E-ben akadt dolga. A monzai vendégszereplésre maga Helmut Marko adott különengedélyt Albonnak, aki ennek ellenére bármikor riasztható, ha szükség van rá. “Ha az egyik versenyzőnk kiesik, Alexet Monzából közvetlenül Le Castellet-be szállítják repülővel. Így rugalmasak tudunk lenni” – magyarázta a Red Bull motorsportfőnöke.