Sebastian Vettel nagyszerű versenyzéssel a második helyen végzett a múlt vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjon, de Max Verstappen kiesése és Lewis Hamilton hibája nélkül is negyedik lett volna, ami önmagában kiváló eredmény az Aston Martintól.

Vettel az idei szezont (is) pocsékul kezdte, Monacóban azonban már megmutatta, hogy nem felejtett el vezetni, az ottani ötödik hely után sikerült még feljebb lépnie.

“Szoros volt ugyan, de számomra Seb bizonyult a nap versenyzőjének Bakuban” – írta szokásos futamértékelőjében Ross Brawn, az F1 sportigazgatója.

“Nagy öröm látni, hogy újra megy neki, miután a legutóbbi néhány szezonja döcögős volt. Egyike voltam azoknak, akik kételkedtek az Aston választásában vele kapcsolatban, de elnézve azt, ahogy vezet, és hogy milyen eredményeket hoz, ő volt a jó döntés.”

“Seb újjászületett és kicserélődött. Ez is csak azt mutatja, hogy a pszichológiai tényezők mennyire tudják befolyásolni a teljesítményt. Hozza az eredményeket, és meg is érdemli őket. Bravó!”

A Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!