Valtteri Bottas ugyan a hibázó Lewis Hamilton előtt végzett a múlt vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjon, de ez sem feledteti azt a tényt, hogy a finn pályafutása egyik legrosszabb hétvégéjét teljesítette Bakuban. Bottas a szabadedzésektől kezdve versenyképtelennek tűnt – és pont ez gyanús neki.

“Ilyen hétvégére nem is emlékszem. Voltak hétvégék, amelyeken voltak rossz időszakaim, de mindig volt olyan edzés vagy szakasz, amikor megvolt a tempóm. De ezen a hétvégén végig le voltam maradva, és még nem jöttem rá, mi a baj” – mondta Bottas.

“Tudom, hogyan kell gyorsnak lenni Bakuban, de egyszerűen nem tudtam gyorsabban menni. Ötletem sincs. Úgy éreztem magam, mint egy béna kacsa, jobbról és balról is jöttek az autók, én pedig nem tudtam tenni semmit.”

“Ez nem normális, itt valami komolyabbról van szó, és meg kell oldanunk Franciaországig. A leglogikusabb az lenne, ha az autóban találnánk valamit, de ha nem az autó, akkor a gumiknak kell lenniük. De azt tudni kell, hogy azonos guminyomásokkal és hőmérsékletekkel versenyeztünk, szóval ennek alaposan a végére kell járnunk. Jelenleg semmit sem tudunk.”

A Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!