Valtteri Bottas egész hétvégén bottal üthette a nyomát számos versenytársának, köztük a két Red Bull-lal és csapattársával, Lewis Hamiltonnal. A Mercedes finnje a rosszul sikerült időmérőt követően nem javított 10. rajtpozícióján, sőt, rontott is: csak a 12. helyen látta meg a kockás zászlót.

Bottas autója több téren is eltért Hamiltonétól. A legfontosabb rész a hátsó szárny volt: a finn egy nagyobb leszorítóerős változatot használt, melytől azt remélték, hogy az egyenesben kicsit veszítenek vele, de a kanyargós szakaszokon visszahozzák vele a lemaradást. Ez azonban nem jött be. “Ennyi volt. A verseny olyan volt, mint az időmérő. Tanulnunk kell belőle, de aztán gyorsan felejtsük el!” – mondta a futamot követően.

“Nem igazán értjük jelenleg a helyzetet, de az biztos, hogy a tempónk nem volt meg” – panaszkodott Bottas, hozzátéve, hogy a gumimelegítés is problémát okozott neki. A pontverseny hatodik helyére visszaeső pilótát a középmezőny több tagja is megszorongatta és megelőzte. Még az Alfa Romeókkal is alig tudta tartani a lépést. “Az újraindításnál esélyem sem volt. Jobbról-balról előztek meg az autók, nem volt jó móka.”

“A rajttól kezdve nehéz volt. Talán egy Aston Martin volt akkor előttem, aki egyértelműen gyorsabb volt” – mesélte.

A Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!