Mindenkit, még a Ferrarit is váratlanul érte, mennyire erősen teljesített a csapat a Forma-1-es Monacói Nagydíjon: Charles Leclerc-nek összejött a pole-pozíció, Carlos Sainz pedig első dobogóját szerezte új alakulatánál.

Javulásuk titkait még sokan találgatják, ám Marc Surer, a jelenleg televíziós kommentátorként dolgozó korábbi Forma-1-es pilóta látott valamit, ami magyarázatot adhat az eseményekre. “A Ferrari pattogott a legkevésbé a rázóköveken az összes autó közül. Ez jó jel” – emelte ki a 81 világbajnoki futamon induló svájci.

“Ha az autó pattog, nem lehet vele gyorsítani, instabil lesz. Ha az autó nem pattog el a kerékvetőkön, teljes gázt lehet adni. Ez nagy előnyt jelentett Monacóban, és pozitív hatása lehet Bakuban is.”

Surer szerint a 2020-as hatodik hely után a maranellóiaknak minden esélyük megvan arra, hogy megszerezzék a harmadik helyet a konstruktőrök között. Jelenleg az olaszok a negyedik helyen állnak, de csak két pont a lemaradásuk a McLarennel szemben, akiknél futamok óta több pontot szereztek, és folyamatosan csökkentették lemaradásukat.