A Forma-1-be kerüléshez a kiváló vezetési képesség önmagában sosem volt elég: jókora mennyiségű pénz is kell ahhoz, hogy valaki felküzdje magát a motorsport ranglétráján. Habár az elmúlt években olyan vitathatatlanul tehetséges versenyzőknek sikerült mindez, mint Max Verstappen, Charles Leclerc vagy Lando Norris, Lewis Hamilton úgy érzi, az F1 a gazdagok játszótere lett.

Nem tudom, mennyit számít, hogy mit gondolok, nem tudom, hogy megítélhetem-e, hogy ez egy jó vagy rossz generáció” – mondta Monacóban az újságíróknak, amikor a fiatalabb pilótákról kérdezték a 36 éves versenyzőt. “Olyan időket élünk, hogy a Forma-1 a milliárdos fiúk klubja lett. Ha újra kellene kezdenem a karrierem egy munkásosztálybeli családból, az ma lehetetlen lenne, mert a többi gyereknek sokkal több pénze lenne.”

“Ezen dolgoznunk és változtatnunk kell, elérhető sportággá kell tenni a gazdagoknak és a szegényebbeknek egyaránt” – fogalmazott Hamilton, aki nem feltétlenül gondolja, hogy Verstappen lesz a jövő egyedüli sztárja. “Van pár fiatal tehetség még. Ha megkapja az esélyt, Landóban [Norris] nagy potenciál lehet, és Charles-ban [Leclerc – a szerk.] is. Nem tudom megjósolni, ki lesz a legjobb közülük.”