A 2020-as szezon volt az egyik legrosszabb a Ferrari Forma-1-es történetében: három dobogós helyezést gyűjtött a csapat Charles Leclerc és Sebastian Vettel révén, az istálló pedig csak a hatodik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban.

A maranellóiak az idei évre sokat javultak: már nem azért küzdenek, hogy sikerüljön a pontszerzés, de a győzelmekre még várniuk kell. Leclerc és újdonsült csapattársa, Carlos Sainz a McLarenekkel küzdhetnek a konstruktőri harmadik helyért. A fejlődés kapcsán a monacói versenyzőt kérdezték arról, mit szól ahhoz, hogy az emberek már kevesebb alkalommal űznek gúnyt a Ferrariból.

F1: “Nem érdekel, ha kinevetik a Ferrarit” 1

Charles Leclerc

“Sosem figyeltem arra, ha az emberek rajtunk nevettek. Magunkra fókuszáltunk. A tavalyi szezonban nehéz volt elfogadni, hol is vagyunk, de azt gondolom, a csapat jó munkát végzett. Gyorsan elfogadtuk, hogy visszaléptünk, és attól a pillanattól fogva a lehető legjobb módon dolgoztunk” – mondta Leclerc.

“Idén ezt látni. Jó irányba lépett előre az alakulat, az emberek munkája Maranellóban és a pályán kifizetődik. Az út azonban még mindig hosszú, hamarosan az első helyekért akarunk harcolni. Jó módon dolgozunk, ezt kell folytatnunk” – tekintett előre a kétszeres futamgyőztes.