Ugyan a rajt után átugrotta Valtteri Bottasvégül kénytelen volt beérni a negyedik hellyel Charles Leclercezzel beállítva idei legjobb eredményét, míg Carlos Sainz hetediknek hozta be a másik Ferrarit a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon.

„Jó volt a rajtom, majd külső ívre mentem a 3-as kanyarban, ami működött” – számolt be rajtjáról Leclerc, amivel még Bottast is meglepte.„Ettől a pillanattól fogva nagyon jó versenyünk volt, végig versenyképesek voltunk, de a negyedik hely volt a legjobb, amire képesek voltunk ma.”

„Boldoggá tesz, amit a csapat csinált a hétvége folyamán. Örülnünk kell ezeknek a pillanatoknak, és tovább dolgoznunk az autó fejlesztésén, hogy feljebb kapaszkodhassunk” – dicsérte a csapatot. „Nagyon jó érzés, mert ez azt jelenti, minden működik, amit csinálunk, minden fejlesztésbéli irányunk működőképes, ezt pedig a pályán is megmutattuk.”

„Biztos vagyok benne, hogy ezt Maranellóban is mindenki örömmel nézte” – zárta a monacói, aki a pontverseny ötödik helyéről várhatja hazai futamát, amit két hét múlva rendeznek a Forma-1-ben.