Mint ismert, a Red Bull a Honda idei Forma-1-es búcsúja miatt saját motorprogramot indít, ehhez pedig jól képzett szakemberekre van szüksége. Az energiaitalosok a Mercedes embereit keresték meg első körben, a szakemberek közül pedig már sikerült 15-öt átcsábítani a Red Bull Powertrainshez.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azonban árnyalta a képet. Az osztrák szakembert nem rengette meg a Red Bull agyelszívó munkája. “Nyilvánvaló, hogyha egy motorgyárat szeretnének alapítani, akkor velünk találja szembe magát. Nagyjából 900 alkalmazottunk van, közülük 15-öt elhalászni teljesen normális dolog.”

“Főként a gyártói részlegről vittek el embereket, nem a teljesítményt célozták. Fel szeretnék építeni a céget. Ez egy Mount Everest méretű kihívás, és szeretnék a Red Bull erőforrásai ellen harcolni” – tekintett előre Wolff. “Azt hiszem, 100 embert kerestek meg, és talán 15-öt tudtak elcsábítani.”

A csapatfőnök reagált Helmut Marko kijelentésére is, miszerint dupla fizetéssel próbálták marasztalni a távozó dolgozókat.

“A duplázás csak egy dolog, de ha megtriplázzák, azzal nem lehet versenyezni, még a hűséges munkatársak esetében sem. Ez van. Tiszteletben tartom, hogy építeni akarják a vállalkozásukat, a bosszú ideje még nem jött el” – fogalmazott az osztrák.