Forma-1-es szempontból egyértelműen Valtteri Bottas kirúgásának pletykája tematizálta a hetet: a vad híresztelés lényege az volt, hogy a Mercedes még év közben megválhat finn versenyzőjétől, hogy helyére a williamses George Russellt ültesse. A hírt Toto Wolff cáfolta, de láthatóan Bottast is érzékenyebben érinthette a szóbeszéd.

“Tudom, hogy nem leszek lecserélve a szezon közepén. A mi csapatunk nem tesz ilyet” – szúrt oda a Red Bullnak a finn. Mint emlékezetes, 2016-ban épp a Spanyol Nagydíj előtt fokozták le Danyiil Kvjatot és léptették elő Max Verstappent a Toro Rossótól, de hasonló cserét láthattunk 2019-ben Pierre Gaslyval és Alexander Albonnal.

F1: Kiosztotta a Red Bullt Bottas 2

Valtteri Bottas

“Szerződésem van az idei évre. Úgy hiszem, csak egy csapat van, amely ilyesmiket csinál a Forma-1-ben, és azok nem mi vagyunk. Nincs rajtam nyomás. Tudom, hogyan működnek a dolgok, baromságokat pedig mindig mondani fognak. Ez a sport része.”

Bottas szerződése az év végén biztosan lejár. Kérdéses, hogy 2022-ben is ő lesz-e a Mercedes pilótája, ám a finn csak a jelenre koncentrál. “Ezt még nem tudom, túl korán van ehhez még. Nem igazán gondolkodtam még a jövő évről” – mondta Barcelonában a kilencszeres futamgyőztes.