Időről időre megerősödnek, majd elcsendesednek azok a hangok, melyek szerint a Mercedes jól tenné, ha megválna Valtteri Bottastól, és fiatal neveltjüket, George Russellt ültetnék a helyére. Sokakban erősíthette ezt az érzést a Portugál Nagydíj, ahol az első helyről induló finn csak a harmadik lett, és nem tudta igazán megszorongatni a Red Bull-os Max Verstappent.

Az Emilia-romagnai Nagydíj viszont éppen Bottas felé billentette a mérleg nyelvét, ahol vélt utódjával, Russell-lel ütközött és estek ki mindketten. A történtek után a közvélemény a Williams britjét nyilvánította vétkesnek, és sokak szerint korai lenne még az ifjoncot Bottas helyére ültetni.

A korábbi Forma-1-es pilóta, jelenleg a McLaren tartalékversenyzőjeként és a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Paul di Resta is az utóbbi tábort erősíti. Szerinte a Mercedes megtartja jelenlegi párosát a jövőben is. “Tudom, hogy harmadikként végzett, de nyomás alá tudta helyezni Verstappent és Lewist. A pole-ból indult, a csapatdinamika pedig jól működik. Igen, George ambiciózus. Ő a Mercedes jövője, és itt válik hihetetlenül nehézzé Toto [Wolff – a szerk.] dolga a döntést illetően.”

F1: Bottas maradhat a Mercinél, Russell nem váltja le 3

Paul di Resta

Di Resta szerint a változtatás ellen szól Lewis Hamilton is – igaz, csak közvetve. “Biztos vagyok benne, hogy Lewis nem akar a csapat alapjain változtatni. Egyéni és konstruktőri bajnoki címeket nyertek így. Amikor az ember látja Hamilton teljesítményét egy ilyen napon, akkor miért változtatnának bármin is?” – utalt a Russell jelentette esetleges fenyegetésre.

“Lewis bölcs, támogatni fogja Valtterit, és meg fogja mutatni a csapatnak, hogy ő abszolút csapatjátékos” – vélekedett di Resta.