Látványos különbség volt a két Aston Martin-versenyző között a Forma-1-es Portugál Nagydíj pénteki napján. Míg Lance Stroll a legjobb tízbe kerülésért küzdhetett mindkét gyakorláson, addig Sebastian Vettelnek be kellett érnie egy 16., illetve egy 15. hellyel. A négyszeres világbajnok a két edzésen 5, illetve 7 tizeddel volt lassabb Stroll legjobb idejénél.

Vettelt természetesen megkérdezték, nem frusztrálja-e, hogy ennyivel lassabb a csapattulajdonos Lawrence Stroll fiánál. “Nem igazán” – felelte, hozzátéve, hogy a kanadai némileg eltérő specifikációjú autóval körözhet Portimaóban, így némi előnyben van.

Vettel: A csapattársamnak jobb autója van 2

Sebastian Vettel

“Remélem, ezzel előreléphetünk” – tette hozzá Vettel, aki még mindig keresi a helyét az Aston Martinban. “Nem éreztem magam komfortosan a rövid etap során, jelenleg még mindig nehéz mindent jól összerakni. Kipróbáltunk jó néhány dolgot, de még nem értük el a legjobb eredményt.”

“Az autó még nem azt teszi, amit én szeretnék. Még dolgozhatunk a beállításokon és a vezetési stíluson. A hosszú etapokon jobb egy kicsit a helyzet” – bizakodott a német.