Fernando Alonso neve mellett szerepel már ugyan egy szerzett pont az idei Forma-1-es szezonban, a kétszeres világbajnok azonban maga is elismerte, hogy sok munka vár még rá. A legutóbbi, imolai hétvégén Alonso egyértelműen lassabb volt Esteban Oconnál, esett-kelt a pályán, a pontot csak egy utólagos büntetésnek köszönhetően szerezte meg.

Mark Webber korábban jó barátságot ápolt Alonsóval, most mégis úgy fogalmazott, hogy aggasztó jeleket lát a spanyolnál. “Fernando óriási rajongója vagyok, és ő is tudja ezt” – fogalmazott Webber.

“Aggódtam miatta, mert tudtam, hogy ez nem lesz egyszerű számára. Ha valakinek Schumacher, Lauda vagy éppen Alonso a neve, a visszatérések bonyolultak lehetnek. Ezt már több más sportág is bizonyította.”

“Nem kételkedem Fernando motivációjában, de az F1-ben senki nem mondhatja, hogy több időre van szüksége. Vajon a mostani Fernando képes lenne felülmúlni a 25 évvel ezelőttit? Van még olyan gyors és bátor? Erre csak ő tudna válaszolni, de a tények makacs dolgok.”

“Elég csak megnézni Valentino Rossit. Borzalmasan szenved, utálom így látni őt. A stopper viszont soha nem hazudik, ez az átkozott igazság.”