Az elmúlt hónapokban rengeteg találgatás övezte azt, hogy lesznek-e, és ha lesznek, hogyan tartják meg a sprintversenyeket. Amit lehet eddig tudni róla, hogy az év három hétvégéjén tesztelik élesben az új formátumot a szombati napokon, és ez adja a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjét. Az első három néhány világbajnoki pontot is bezsebel, de a dobogóra nem fognak felállni.

Rengeteg kérdés maradt azonban tisztázatlan még. A csapatok egyik nagy problémája például a költségek megnövekedése, ami különösen érzékenyen érinti őket a költségsapka miatt. Minden felmerülő problémát szeretne azonban az Emilia-romagnai Nagydíjig, azaz április 18-ig elrendezni Stefano Domenicali.

A következő futamig elrendezik a nagy F1-es újítást 1

Stefano Domenicali

“Szeretnénk egy izgalmasabb versenyhétvégét, ahol egy óra szabadedzés után pénteken egy kvalifikáció döntene a sprintverseny sorsáról. Utóbbi sorrendje határozná meg a vasárnapi rajtsorrendet. Mindez nagyobb érdeklődést generálhat, melyet a szervezők és a televíziós jogtulajdonosok kértek tőlünk” – magyarázta a Forma-1 vezérigazgatója.

A hírek szerint idén három helyszínen próbálhatják ki az új formátumot, de négy pálya is szóba került: Silverstone, Montreal, Monza és Interlagos. Az utóbbi háromból nagyjából bármelyik kettőnek ugyanannyi az esélye, de az biztos, hogy a Brit Nagydíjon már sprintversennyel dől el a vasárnapi rajtsorrend. “Igen, ezt megerősíthetem” – válaszolta a felvetésre Domenicali.