2021-ben három újonc is bemutatkozhat a Forma-1-ben. Közülük a szezonnyitó Bahreini Nagydíj az AlphaTauri japán pilótájának, Cunoda Jukinak sikerült a legjobban, aki már első versenyén pontoknak örülhetett: a Forma-2 tavalyi bronzérmese kilencedik helyen zárt.

Teljesítményével a nemzetközi sajtó mellett főnökeit, Franz Tostot és Helmut Markót is lenyűgözte. “Mindössze két éve jött Japánból Európába. Teljesen eltérő kultúrákról van szó. Ahhoz, hogy így érvényesülni tudjon az ember, fejben nagyon erősnek kell lennie. Biztos vagyok benne, hogy ő lesz az első japán világbajnok” – jelentette ki a csapatfőnök.

A Red Bull motorsportigazgatója is dicsérte az újoncot. “Egy kevésbé jó időmérő után szuperül vezetett” – utalt Marko arra, hogy Cunoda a 13. rajthelyet szerezte meg első kvalifikációján. “Frissítő volt látni az előzéseit. Ez lesz a jövő” – tekintett előre az osztrák szakember.

Cunoda korábban elmondta, hogy valamelyest sajnálta, amikor megelőzte Fernando Alonsót, ugyanis gyermekkorában édesapja kedvenc pilótája volt a spanyol.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés