A kiábrándítóan sikerült 2020-as szezon után idén már az első pillanattól javulás jeleit mutatta a Ferrari. A maranellói alakulat Charles Leclerc és Carlos Sainz alkotta duója stabil kettős pontszerzéssel zárta a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat, és a csapatnál is hangoztatták már, hogy valóban előreléptek.

Ugyanakkor óva int a téves következtetésektől Mattia Binotto, az istálló csapatfőnöke, aki a közelmúltban nem tudott választ adni arra, mikor lesz újra győztes autó a Ferrari. „Még nem vagyunk minden részletnek a birtokában, de az egyértelműen látszik, hogy minden területen vannak hiányosságaink továbbra is” – mondta a RacingNews365.com-nak.

„A motor terén is le vagyunk maradva, de nem annyira, mint korábban” – tette hozzá. „A különbség csökkent, közeledünk, és reméljük, hogy jövőre, amikorra összeáll az új erőforrásunk, egy szinten leszünk a többiekkel.”

F1: A látszat csal, még mindig gyenge a Ferrari 2

Binotto elmondása szerint a teljes csomag messze nem állt még össze, ugyanúgy problémák vannak még az aerodinamikával is. „Ami viszont ennél fontosabb, hogy a megfelelő irányba haladunk a megfelelő eszközökkel, ami lehetővé teszi, hogy erősebbek legyünk a jövőben” – közölt némi jó hírt is.

„Megkönnyebbülést érzek, minden bizonnyal amiatt, hogy jobb pozícióban dolgozhatunk, ami nagyon egészséges környezetet teremt a csapat számára. Fontos a csapatnak, hogy jobb helyzetben legyünk, mert így tudják megőrizni higgadtságukat és pozitivitásukat.”

„Ami pedig számomra fontos, hogy lássam azt, hogy fejlődik az autó, miután a csapat a stabilitást élvezve még jobb munkára képes” – részletezte a vörös alakulat helyzetét a csapatfőnök. „A motor mellett pedig ugyanúgy fontos a futómű, az aerodinamika, az eszközök, a kolleráció, és azt hiszem, ez a kulcs.”

F1: A látszat csal, még mindig gyenge a Ferrari 3

„Nehéz megmondani, mekkora részben köszönhető a motornak a javulás, a versenytársainkhoz mérve ugyanis ez nem abszolút érték, mivel nem tudjuk, mennyit fejlődtek a többiek. Ezért kell mindig a teljes csomagot nézni, nem pedig különálló dolgokat” – summázott Binotto.