Két újonccal vág neki a Haas a 2021-es Forma-1-es szezonnak. Mick Schumacher és Nyikita Mazepin F1-es versenytapasztalattal ugyan nem rendelkezik, de a juniorkategóriákban sok futamon részt vettek már – egymás ellen is.

Kapcsolatukról a Forma-2 tavalyi bajnoka, Michael Schumacher fia beszélt. “2013 óta ismerjük egymást, abban az évben csapattársak voltunk a TonyKartnál” – tekintett vissza a gokartos évekre a német. “Emlékszem, hogy előtte volt már egy közös versenyünk.”

“Akkor vettelek észre, mert az egyik csapattársam azt mondta, hogy legyek óvatos, amikor veled versenyzem” – mondta Mazepinnek Schumacher. “Eléggé agresszív volt a csatákban!” – folytatta nevetve. “2014-ben volt még egy évig gokartoztunk, onnantól pedig nagyjából együtt versenyeztünk, úgyhogy mindig láttuk egymást.”

“Úgy vélem, megvan közöttünk a tisztelet. Mostantól szorosan együtt kell működnünk, csak ketten vagyunk, így érdekes lesz, hogy alakul ez az év” – vélekedett Schumacher. Habár korábban egészen más hangnemben nyilatkozott Mazepin, úgy tűnik, mostanra az orosz is megenyhült.

“Rendkívül tisztelem őt, mint versenyzőt, de a személyiségét is kedvelem” – mondta csapattársáról az orosz. “Számos különféle egyéniség van a motorsportban, néhányukkal nehéz jól kijönni. Mick azonban ezeknek szöges ellentéte, szerencsésnek érzem magam, hogy ő a csapattársam.”