Biztatóan indult a Red Bull számára a 2021-es Forma-1-es szezon, Max Verstappen ugyanis meggyőző fölénnyel ugrotta át a Mercedeseket, így ő kezdheti az élről az idénynyitó Bahreini Nagydíjat. Némi porszem ugyanakkor került a gépezetbe a Milton Keynes-iek részéről, mivel reményeikkel ellentétben Sergio Pérez nem jutott tovább a Q2-ből a közepes gumikon.

„Nem mondanám ideális kezdésnek” – kezdte önkritikusan a mexikói, aki csak a 11. rajtkockát foglalhatja el a versenyen. „Fejlődünk, az autó viszont egyéni vezetési stílust igényel, még én is tapogatózom, de úgy gondolom, a harmadik edzéshez képest is sikerült előrébb lépnem” – folytatta valamivel elégedettebb hangnemben.

F1: Csak egyben bízhat az új Red Bull-pilóta 2

Az is keresztbe tett az első Red Bull-os versenye előtt álló Péreznek, hogy egyik Q2-es körét elvették, amiért nem tartotta be a pálya határait. „Sajnos nem sikerült jó kört összeraknom az időmérőn, remélhetőleg holnapra tovább javulok. Minden egyes megtett kilométer segít nekem” – taglalta a holland Ziggo Sportnak nyilatkozva.

Pérez azért is vállalta a felelősséget, amiért nem tudta kihozni a maximumot a közepes abroncsokból, ugyanakkor a szabad gumiválasztás miatt nem érzi feltétlenül hátránynak a 11. helyet. „Hátha kifizetődő lesz ez számunkra” – fűzte hozzá reménykedve.