Nem kell már sokat várni arra, hogy élesben is megmérkőzzenek egymással a Forma-1-es csapatok, pénteken ugyanis megkezdődik az akció Szahírban a Bahreini Nagydíj szabadedzéseivel. A rövid előszezoni tesztidőszak és annak történései azonban még mindig lázban tartják az F1-et követőket, újabb és újabb véleményeket olvashatunk ezzel kapcsolatban.

Nemrégiben a Mercedes korábbi motorsportfőnöke, Norbert Haug mondta el, ő hogyan látja az eseményeket. “Szerintem altatnak” – jelentette ki korábbi csapatáról. “A Red Bull nagyon erősnek tűnik” – tette hozzá.

F1: Kikotyogták a Mercedes titkát, és ez nem jó hír 1

Norbert Haug

“A helyzet az, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a Mercedes szerette volna. De ismerjük a mondást? Egy rossz teszt jó versenyteljesítményt jelent. Időről időre a Mercedes is követhet el baklövéseket, de azt kell mondjam, hogy erre nagyon kevés az esély” – mondta Haug, aki szerint egyáltalán nem probléma, hogy sokan az energiaitalos csapatot kiáltották ki favoritnak.

“A Honda is sokat fejlődött, jó és erős motorjuk van. Mindig azt szeretné az ember, hogy a versenytársakat nevezzék ki favoritnak” – utalt arra, hogy ezzel kevesebb nyomás helyeződhet Lewis Hamilton és Valtteri Bottas csapatára.