A 2021-es bahreini előszezoni tesztek után már elkészültek az első elemzések, és vélt erősorrendek. Ezek alapján látszik, hogy a Red Bull és a Mercedes uralhatja az idei Forma-1-es szezont, ám a három nap során a bajnokcsapat által mutatott teljesítmény nem győzött meg mindenkit.

Persze az is benne van a pakliban, hogy a Mercedes csak altatott, és direkt nem mutatta meg igazán, mire képesek. A szakértők szerint Hamiltonéknál még nagyjából 50 lóerő tartalék rejtőzhet. A Honda azonban nem rejtegetett semmit, legalábbis ezt állítja Tanabe Tojoharu, a japán márka Forma-1-es részlegének technikai igazgatója. “Úgy hiszem, felülmúltuk a tavalyi Mercedest. Mindez a körülményeken múlik” – mondta a szakember.

A külső tényezők jelentősen befolyásolhatják az autók viselkedését. A Mercedesre az utóbbi években például jellemző volt, hogy melegebb időjárási körülmények között teljesítményük nem volt annyira meggyőző. Ez is befolyásolhatta bahreini teljesítményüket, ahol volt, hogy 34 Celsius-fokban kellett körözniük a versenyzőknek.

Mindezt egybevetve a mérleg a Mercedes javára billen, hiszen nem lesz minden versenyhelyszínen ilyen meleg, és ha igazak a hírek, akkor az a tartalékolt 50 lóerő is a javukra válhat.

A japán azért gyorsan hozzátette, hogy mindez még nem jelent túl sokat. “Arról azonban fogalmunk sincs, hogy a Mercedesnél mennyit javultak a holtszezonban. Nehéz ezt kitalálni, nincs erre még válaszunk. Mindez majd kiderül, amikor elkezdjük az időmérőt, és utána a versenyt” – tekintett előre a jövő hétvégi eseményekre Tanabe.