Tavo Hellmund nevéről már hallhattak azok, akik mélyebben és régóta követik a Forma-1-et, valamint a háttérben zajló eseményeket is. 2015-ben eredetileg megvette volna a Manor alakulatát, ám végül az üzletre nem került sor, az istálló pedig az év végével megszűnt.

Az Amerikai és a Mexikói Nagydíjak szervezésénél is feltűnő üzletember azonban nem tett le arról, hogy saját csapattal vágjon bele a Forma-1-es kalandba. Újonnan alapított cége, a SportsTek Acquisition Corporation célja, hogy a már meglévő csapatokba bevásárolják magukat.

Elmondása szerint azonban az F1-et másképp szeretné megközelíteni. Korábban már dolgozott együtt Michael Andrettivel, aki jelenleg csapattulajdonos a tengerentúlon. Hellmund úgy gondolja, a McLarennel 1993-ban futamokon is induló amerikaival megállnák a helyüket Európában is. “Mióta szögre akasztotta kesztyűit, Michael bebizonyította, hogy világszintű csapattulajdonos. A Forma-1 kétségtelenül jobban járna, ha ott lenne ő is” – jelentette ki.

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy monacói alakulat is a sportágba lépésen gondolkozik, kihasználva a Stefano Domenicali F1-vezér által belengetett kedvezményeket.