Nem feltétlenül úgy tervezte az Alfa Romeo új Forma-1-es autója bemutatását, mint ahogy történt: a premier előtti napon, vasárnap főszponzoruk egyik munkatársa közzétette, ahogy megérkezik a leleplezés helyszínére, a Varsói Nemzeti Színházba a versenygép, ám a posztot hamar eltüntették.

Az autó ugyanúgy fehér és vörös színekben pompázik, mint 2020-ban, ám a két szín gyakorlatilag helyet cserélt 2020-hoz képest: az oldaldobozok bevörösödtek, de a fehér hangsúlyosabb szerepet kapott: az autó felső része és a csapat felszerelése is kivilágosodott. A fényezéssel kapcsolatban Antonio Giovinazzi, a csapat pilótája azt mondta, hogy ez az eddigi legszebb Forma-1-es autó, amit pályafutása során vezetett.

Ez lehet Räikkönen utolsó F1-es autója 2

A képre kattintva galéria nyílik

Műszaki megoldásait tekintve az orrkúp esett át a legnagyobb változáson: a tavalyi Alfa Romeóhoz képest az új modell elhagyta a Ferrari által is használt lapos kialakítást, helyette egy, a felső részen némileg domború változatot tervezett a hinwilli alakulat. Az első szárny is megújult az autón, a csapat a két módosításra felhasználható zsetonját ezekre az alkatrészekre költötte el.

Ez lehet Räikkönen utolsó F1-es autója 3

Kimi Räikkönen és csapata nem lesz rest: már pénteken megjáratják egy filmforgatási nap keretein belül az új versenygépet a barcelonai pályán. A 41 éves finn – akinek lehet, hogy ez lesz az utolsó szezonja a Forma-1-ben – bízik abban, hogy jobban teljesítenek majd, mint 2020-ban. “Csak egy hónap múlva, az első versenyen tudjuk meg, hol is vagyunk igazán, de a legjobbunkat fogjuk nyújtani.”

Ez lehet Räikkönen utolsó F1-es autója 4

Ahogy a McLarennél, úgy az Alfa Romeónál is zenével és némi tánccal színesítették a bemutató programját, de nem nyújtották azt hosszúra: húsz perc alatt vége is lett a programnak.

Ez lehet Räikkönen utolsó F1-es autója 5

Az eddig bemutatott idei Forma-1-es autókat ide kattintva tekintheted meg!