Csütörtökön nagy megbeszélést tartottak a csapatok a Forma-1 vezetőivel, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetséggel közösen, és volt olyan kérdés, amiben sikerült megegyezniük. Ennek értelmében befagyasztják a motorfejlesztést a sorozatban, cserébe az új motorformula már 2025-ben érkezik.

A csapatoknak nem volt ellenére, hogy egyes helyszíneken sprintfutamokkal kísérletezzenek, de ezzel kapcsolatban még további egyeztetések jönnek, illetve egy munkacsoport is alakult a kérdés vizsgálatára.

Ugyanígy tovább vizsgálják azt is, hogy szükség van-e a fizetési plafon bevezetésére a sorozatban, a Red Bull szerint egyértelműen lenne.

Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke szerint “nem normális”, amennyit Lewis Hamiltonnak a Mercedes fizet. Hamilton 2021-es fizetésével kapcsolatban sok szám röpköd, de valahol 30-45 millió euró között lesz egyetlen szezonra.

“Hamilton egyszerűen túl drága a Forma-1 számára” – vélekedett Marko, aki szerint az egyetlen logikus megoldás az lenne, ha a versenyzők fizetése is beletartozna a csapatok számára előírt költségplafonba. Ez idén 145 millió dollár, de jövőre már csak 140, míg 2023-2025-ig 135 millió dollár lesz.