Nehéz helyzetbe került a Haas amiatt, hogy angliai székhellyel dolgozik, a motorszállítója viszont olasz. Már korábban kiderült, hogy a szigorú brit karanténszabályok miatt a Ferrari mérnökei csak nagyon nehezen tudnának eljutni a Haas központjába, nélkülük pedig beindítani sem tudják a motort.

A Haas most megerősítette, hogy valóban ez a helyzet, a csapat csak az első futam és a téli tesztek helyszínén, Bahreinben tudja beindítani az idei autóját.

“Szükségünk lenne a Ferrari mérnökeire, de ha idejönnének, két hetet karanténban kellene tölteniük. Ez túl sok idő, ezért úgy döntöttünk, csak Bahreinben indítjuk be az autót” – magyarázta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

“Legalább azt elmondhatjuk, hogy sok minden ugyanaz lesz idén, mint tavaly, így nem olyan drámai a helyzet, mint bármelyik másik évben lenne.”

A csapatok általában már januárban beindítják új autóikat, ami fontos része a felkészülési munkának. Azzal, hogy a Haas csak Bahreinben lesz képes erre, könnyen olyan helyzetbe kerülhet, hogy tesztelés helyett nem várt kezdeti hibákat kell majd javítania.