Továbbra sem született megegyezés Lewis Hamilton és a Mercedes között 2021-re, egyre többen állítják azonban, hogy a felek már régen egymás tenyerébe csaphattak volna. Több forrás is úgy tudja, hogy a Mercedes már hónapokkal ezelőtt Hamilton elé tett egy szerződéstervezetet, a hétszeres bajnok azonban nem fogadta el.

Hamilton valószínűleg több pénzt szeretett volna, mint amennyit a Mercedes kínált, a kivárással a saját pozícióit szerette volna erősíteni. Azzal viszont nem számolt, hogy koronavírusos lesz, a helyére beugrott George Russell remek teljesítményével meg pláne nem.

A kivárás így megbosszulta magát, azóta sokat gyengültek Hamilton pozíciói. A Daimler sokak szerint egyébként sem engedheti meg magának még a csapat 33 százalékos tulajdonosaként sem, hogy miközben világszerte több ezer ember kirúgására készül a koronavírus-járvány miatt, Hamilton számára több millió dolláros fizetésemelésre bólintson rá.

Egy korábbi Forma-1-es pilóta szerint Hamilton csak magának köszönheti azt a helyzetet, amibe került. “Ha aláírt volna négy hónappal ezelőtt, most nem lenne semmi gondja. Kockáztatott, hátha magasabb fizetést tud kialkudni, most már rosszabb helyzetben van” – vélekedett Christijan Albers.

“Hamilton ezzel csak a saját imidzsének árt. Mit számít 10-20 millió dollár? Akár 30, akár 50 millió dollárt kap egy évben, ez rengeteg pénz. A világ most a feje tetejére állt, ezt nem ártana figyelembe venni.”