A holland Formule1.nl értesülései alapján terjedt el a hír, miszerint az Ausztrál és a Kínai Nagydíj elhalasztásával nem ért véget a versenynaptár-változások sora, így rövidesen bejelenthetik, hogy a Monacói, az Azerbajdzsáni és a Kanadai Nagydíj elmarad a 2021-es Forma-1-es szezonban is a pandémia okán, mivel a folyamatos változó helyzetre nehezen tudnak reagálni az általában többhónapos előkészületet igénylő utcai helyszínek.

A RaceFans megkeresésére azonban az F1 szóvivője megerősítette, hogy egyelőre szó nincs ilyesmiről. „Már közöltük a részleteket a módosított 2021-es versenynaptár kapcsán, további változások nincsenek. A felvetés, miszerint nem lesznek utcai versenyek, teljes mértékben téves” – hangzott a válasz.

Jelen állás szerint tehát csak az év első negyedét variálta a koronavírus-járvány: ha minden a tervek szerint halad, Bahreinben kezdődik a szezon, továbbá az előszezoni háromnapos tesztet is a szahíri pályán rendezik, majd onnan az olaszországi Imolába utazik a mezőny, ahová a Forma-1 tavaly közel másfél évtizednyi kihagyás után tért vissza.

A Forma-1 részéről eddig nem tagadták a Portugál Nagydíj visszatérését, viszont az továbbra is bizonytalan, hogy Törökország (Isztambul), az olaszországi Mugello, valamint Németország (Nürburgring) kap-e újabb lehetőséget a beugrásra, illetve az, hogy egyáltalán lesz-e rá szükség.