Michael Schumacher és Rubens Barrichello, Fernando Alonso és Felipe Massa, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen – az utóbbi húsz év döntő többségében mindig volt egy első számú pilóta a Ferrarinál. Habár Charles Leclerc eredetileg úgy érkezett Maranellóba, hogy a monacói majd Vettelt fogja támogatni, a dolgok hamar megváltoztak, és mindenki számára egyértelművé vált, hogy a csapat már a fiatal versenyzőre építi fel magát.

Sokak szerint Carlos Sainz érkezésével nem változik meg az istállón belüli alá-fölé rendeltségi viszony, ám Mattia Binotto csapatfőnök kijelentette, hogy pilótái egyenlő elbánásban részesülnek majd.

“Nincs Charles szerződésében olyan, hogy ő a csapatvezető. A két versenyző szabadon harcolhat majd a pályán” – árulta el az olasz szakember. “Fontos, hogy nem okozhatnak kárt egymásnak, ez egyértelmű, de egyenlő lehetőségeik lesznek, a szezon elején biztosan.”

Ez nem azt jelenti azonban, hogy nem számíthatunk csapatutasításokra. “A fő prioritás, ahogy azt már korábban is elmondtam, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük. Néhány versenyen fontos lehet, hogy a két pilóta segítse és elfogadja a döntéseket, melyek a csapat érdekeit szolgálják” – tette hozzá Binotto.