2021-re új csapattársat kapott a Ferrarinál Charles Leclerc: Sebastian Vettel helyére a hetedik Forma-1-es szezonját kezdő Carlos Sainz érkezik. Habár a spanyol pilóta korántsem mondható tapasztalatlannak, új csapatát még nem ismeri, neki is jól jön minden gyakorlási lehetőség, ahol összeszokhat az új kollégákkal és idei autójával.

Erre azonban alapvetően nem lesz sok lehetősége, ugyanis mindössze három napos lesz az idei téli tesztidőszak, így egy pilótának optimális esetben másfél nap jut. Ám Sainz felkészülését illetően a Ferrari biztosra fog menni, ugyanis saját fioranói tesztpályájukon a spanyol a 2018-as Forma-1-es autóval fog tesztelni. A pontos dátumot még nem határozták meg, de az biztos, hogy a gyakorlásra még januárban sor kerül.

“Másfél napja lesz a téli teszteken, de szervezünk még neki tesztlehetőséget. Egy napot, vagy talán többet januárban, Fioranóban” – árulta el Mattia Binotto csapatfőnök. “Egy régi autóval, a ’18-assal tesztelünk, ugyanis a szabályok ezt teszik lehetővé. A januári teszt lesz az első, ahol először megy versenypályán egy Ferrarival.”

F1: Még januárban beveti új pilótáját a Ferrari 1

Binotto azt is elárulta, hogy a csapat felépítése nem fog átalakulni jelentősebben: Leclerc továbbra is a saját mérnöki stábjával dolgozik majd együtt, míg Sainz egy az egyben “megörökli” azokat az embereket, akikkel Vettel dolgozott együtt. “Például Ricardo Adami, a versenymérnök Carlos versenymérnöke lesz. A jelenlegi állás szerint nem érkeznek kívülről új mérnökök a csapathoz” – mesélte az olasz szakember.