Az utóbbi években komoly huzavona ment a brazíliai F1-es futam körül. A nagydíjat a mindenki által ismert interlagosi pályáról egy vadonatúj létesítménybe, Rio de Janeiróba akarták költöztetni, ám végül minden maradt a régiben – azaz csak majdnem minden: a dél-amerikai ország versenye Sao Pauló-i Nagydíj néven fut tovább az elkövetkezendő években, a megszokott helyszínen.

Azaz csak futhatna, ám erre nem biztos, hogy sor kerül: egy bíró ugyanis közbeavatkozott, és ideiglenesen hatályon kívül helyezte a futam megrendezéséről szóló szerződést. A futamot új promóter bonyolítaná le, mely részben egy abu-dzabi befektetési vállalat pénzét, részben pedig Sao Pauló városának pénzét költené a feladatra.

Miután nyilvánosságra kerültek a részletes pénzügyi adatok, kiemelt tekintettel arra, hogy a brazil város 1,1 milliárd forintnak megfelelő összeget fizet évente a Forma-1-nek a versenyrendezésért, egy helyi politikus megtámadta a bíróságon a szerződést, ugyanis szerinte nem megfelelő körülmények között döntöttek a támogatás mértékének megítélésekor.

A bíró döntését azzal indokolta, hogy a nyilvánosság és az átláthatóság elveit megsértették a szerződő felek. Az illetékeseknek a felfüggesztést követően öt napjuk van bemutatniuk a megfelelő dokumentumokat.

A héten már egyszer megbolygatták a 2021-es Forma-1-es versenynaptárat. Többek között a Sao Pauló-i Nagydíj is előrébb került az eredetileg tervezett időpontnál egy héttel, az aktuális menetrend itt található: