A Forma-1-es Kínai Nagydíj szervezői a koronavírus-járvány miatt halasztást kértek, így aligha rendezik meg a sanghaji versenyt április 11-én – derült ki az MTI és a Reuters beszámolójából.

A Juss Event cégvezetője, Jipin Jang elmondta, szinte heti rendszerességgel tárgyaltak az illetékesekkel, mert bár az idei versenynaptárt már nyilvánosságra hozták, szerintük rendkívül bizonytalan, hogy áprilisban sor kerülhet-e a futamra. Elismerte, már a hivatalos kérelmet is benyújtották, a céljuk pedig az, hogy az év második felére cserélhessék a dátumot.

Hozzátette, ha a sanghaji városvezetés az összes nemzetközi eseményt az év második felére ütemezi át, az meghaladja a város kapacitását, így akár idén is kétségessé válhat a Kínai Nagydíj megrendezése.

Az előző Forma-1-es idény csak júliusban, Ausztriában kezdődhetett el, amely végül 22 helyett csupán 17 futamból állt. Az idei versenynaptár 23 fordulót tartalmaz, de Lawrence Stroll, az Aston Martin tulajdonosa a héten elárulta, hogy márciusról őszre halasztják az idénynyitónak szánt Ausztrál Nagydíjat, a szezon pedig a tervezettnél egy héttel később, Bahreinben rajtol majd.

A Magyar Nagydíjra tavaly július 19-én, zárt kapuk mögött került sor, idén augusztus 1-jén versenyezhet a mezőny a Hungaroringen.