Tavaly az utolsó utáni pillanatban fújták le a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, idén pedig már most egyre biztosabbnak tűnik, hogy az eredetileg tervezett időpontban nem lehet megrendezni a versenyt.

Az Albert Parkban március 19-21. között rendezték volna a 2021-es idény első futamát, csakhogy az ausztrál hatóságok a minden korábbinál gyorsabban terjedő koronavírus-mutáció éppen most szigorították a beutazás feltételeit.

Szintén Melbourne rendezi az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, az év hagyományosan első Grand Slam-tornájának rajtját nemrég halasztották el három héttel, február 8-ra. Minden résztvevőnek két héttel a torna előtt meg kell érkeznie az országba, ezt az időszakot elkülönítve kell tölteniük.

A Forma-1 számára logisztikai okokból sem fér bele, hogy már március 5-én megérkezzen Ausztráliába, a szezon előtti teszteket eleve március 2-4. között rendezik Barcelonában.

Egyre több forrás ír arról, hogy a halasztás elkerülhetetlen, így várhatóan március 26-28-án, Bahreinben indul majd a szezon. Ausztrália számára meg vagy sikerül új időpontot találni, vagy nem.