Lezajlott a harmadik szabadedzés a 2020-as Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjon. Az utolsó, 60 perces gyakorlást a Red Bull-os Max Verstappen nyerte csapattársa, Alexander Albon és a renault-s Daniel Ricciardo előtt.

A pilóták még világosban, 24 fokos levegő- és 37 fokos aszfalthőmérséklet mellett kezdhették meg a körözést a Yas Marina Circuiten. Az első negyed óra eseménytelenül telt az év utolsó szabadedzésén, addig legfeljebb a Mercedes megújult fényezésében gyönyörködhettünk: a bajnokcsapat alkalmazottainak nevét felírta a két versenygép motorborítására.

15 perc elteltével megtört a csend, és Nicholas Latifi gurult a pályára a Williamsszel, de többen is rögtön követték őt. A hosszú várakozás oka a körülményekben keresendő: mind az időmérőt, mind a futamot már villanyfényes körülmények között rendezik, többek között hűvösebb aszfalton.

Mindezek ellenére sor került a megszokott időmérős szimulációkra is. Az ebből kialakult sorrend némi meglepetést okozhatott, de ez a körülmények miatt nem volt reprezentatív. A leggyorsabb a Red Bull-os Max Verstappen lett, fél másodpercet adott csapattársának, Alexander Albonnak. Őket a két Renault követte Daniel Ricciardo, Esteban Ocon sorrendben. A két Mercedes csak a hatodik és a kilencedik lett, kettejük közül Lewis Hamilton zárt jobban. A Ferrarik eredménye a mostanság megszokott tartomány környékén mozgott: Charles Leclerc a 12., Sebastian Vettel a 14. lett.

A laza, már-már szabadság előtti hangulatú gyakorlás érdekes pillanata volt, amikor Albon autójának elejére több ember is felmászott, miközben szereltek valamit hátul.

F1: Verstappen nyerte az év utolsó szabadedzését 1

Az Abu-dzabi Nagydíj időmérője magyar idő szerint délután 2 órakor kezdődik.