Nyikita Mazepin Instagram-oldalán megjelent egy videó, amelyen a Haas frissen igazolt orosz pilótája egy lány mellét fogdossa egy kocsi hátsó ülésén. Noha a lány azóta jelentkezett a közösségi médiában, és azt állítja, nem volt komoly az ügy, sőt Mazepinnel régóta barátok és csak viccelődtek, a botrány hatalmasra dagadt. Videó ebben a cikkben:

A Haas közleményt adott ki, amelyben a csapat azt írta, “nem megbocsátható” Mazepin viselkedése, amelytől a csapat teljes mértékben elhatárolódik. A közlemény undorítónak nevezte a tényt, hogy a videó megjelent a közösségi médiában.

“Az ügy házon belüli rendezése folyamatban van” – áll fenyegetően a közleményben. Az eljárás befejeződéséig a Haas további nyilatkozatot nem tesz.

Mazepin a közösségi médiában bocsánatot kért ugyan, de nem biztos, hogy ennyivel el lesz intézve a dolog. Amerikában az ilyen ügyeket nagyon komolyan veszik, a csapat és a Forma-1 tulajdonosa pedig amerikai. “Sajnálom, hogy ezzel támadásoknak tettem ki a Haas csapatát, amelyet kellemetlen helyzetbe hoztam. Forma-1-es versenyzőként magasabbra kell tennem a mércét saját magammal szemben. Ígérem, hogy tanulni fogok ebből” – írta a 21 éves versenyző.

Jelen állás szerint Mazepin jövőre Mick Schumacher csapattársa lesz a Haasnál.