2021-től Sebastian Vettel a Racing Pointból Aston Martinná alakuló csapatnál folytatja Forma-1-es pályafutását, miután a Ferrari Carlos Sainzot választotta helyére. A négyszeres világbajnok jövője több hónapig a levegőben lógott, de mára már rendeződött sorsa minden tekintetben.

A német Bahreinben tekintett vissza a történtekre. “A semmiből jött” – utalt Mattia Binotto csapatfőnök májusi telefonhívására. “Inkább zavarodottságot, mintsem fájdalmat éreztem” – mesélte a L’Eqipue-nek Bahreinben.

“Addig a hívásig a szerződéshosszabbításról beszélgettünk. Jó lett volna, ha beszélgetünk erről a témáról. Alapvetően értem, hogy a csapatnak muszáj előremozdulnia, nekem is ezt kell tennem. Már a szezon legelejétől mindenki tudta, hogy nem vagyok a Ferrari jövőjének része” –  mondta Vettel, utalva arra, hogy a maranellóiak a következő időszakban Charles Leclerc köré építenék fel a csapatot.

A német dolgát az idei autó sem könnyítette meg, mellyel nehezebben barátkozott meg, mint monacói csapattársa. “Ez nem változtatott semmin, végül elfogadtam a döntést. Amikor Mattia felhívott, hallottam a hangján, hogy semmivel nem segíthetek magamon vagy győzhetném meg, amit mondhatnék.”

“Hosszú idő volt, mire megemésztettem, de tudtam, mit akarok csinálni a továbbiakban. Nem gondolom, hogy a Forma-1-ben maradok 40 éves koromig, de hiszem, hogy van még bennem mindazzal együtt, amit eddig elértem a sportban” – mondta a 33 éves pilóta.