2021-től Mick Schumacher Forma-1-es pilóta lesz: Michael Schumacher fia a Haasnál debütál a következő szezonban, a Forma-2 éllovasa több éves szerződést kötött az amerikai alakulattal.

A hírnek a ferraris Sebastian Vettel is nagyon örült. A németről köztudott, hogy gyerekkorában nagy rajongója volt Michael Schumachernek. Elmondása szerint boldogan segít majd Micknek első szezonjában, amiben csak tud. “Mick egy nagyszerű srác, különleges kapcsolatom van az apjával. Kár, hogy Michael nem lehetett szemtanúja Mick fejlődésének az utóbbi években, sem a Forma-1-be lépésének.”

F1: Vettel segíteni fog Schumachernek 2

Jobbra a fiatal Michael Schumacher, balra a még fiatalabb Sebastian Vettel

“Én nagyon kedvelem őt. Jól elvagyunk egymással, örülök, ha elmondhatok neki mindent, amit tudok” – mesélte Vettel, aki elmondta, szeretné ő is úgy segíteni Micket, ahogy őt segítette Michael F1-es karrierje elején. “Sokkal több versenyen láttam az apját nyerni, mint amennyiszer ő láthatott engem nyerni” – folytatta.

“Úgy tekintek rá, mint egy olyan személyre, akinek segíthetek akár az életében, akár a versenypályán olyan dolgokban, melyeken már én is keresztülmentem. Fontos, hogy megtalálja a saját útját és azt kövesse, de minden egyes alkalommal segített, amikor Michael mondott nekem valamit, amikor kérdeztem és tanácsot kértem. Megpróbálok hasonlóan segíteni Micknek” – mondta a négyszeres világbajnok.