Nagy port kavart a héten, hogy a Renault hosszas lobbizása után beadta a derekát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), és engedélyezi Fernando Alonso részvételét a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat követő újoncteszten. Miután ez kiderült, felmerült, hogy Carlos Sainz és a Ferrari, valamint Sebastian Vettel és az Aston Martin is külön engedélyhez folyamodna, hogy ne kezdjék hátrányból a 2021-es szezont a csapatváltásból kifolyólag.

„Tudom, hogy mostanában sokat beszélnek rólam, és örülök, hogy a rivális csapatok aggódnak a tesztünk miatt” – reagált az elmúlt napok pusmogásaira a kétszeres világbajnok a Sky Sports F1-nek nyilatkozva. „Pedig lenyugodhatnának, mert nem fejlesztek semmit, csak a tempót szeretném felvenni.”

Alonso arra is kitért, hogy más veterán versenyzők – mint például az Alfa Romeo-tartalékos Robert Kubica vagy a Red Bull-os Sébastien Buemi – részvételét nem kapták fel annyira, mint az övét. „Kubica, és azt hiszem, Buemi is jön majd, róluk mégsem beszélnek annyit.”

F1: Alonsónak tetszik a felfordulás 2

A spanyol két év kihagyás után tér vissza jövőre a Forma-1-be, pályafutása harmadik renault-s ciklusát kezdi majd. A felkészülés részeként már többször vezethette az enstone-iak 2018-as autóját, viszont az idei versenygép kipróbálására ez lesz az első éles lehetősége – ha kivesszük képből a forgatási napot, amin 100 kilométert tehetett meg, a Pirelli ultrakemény demógumijaival.

„Miután két évet a sporton kívül töltöttem, minden kilométer számít. Remélhetőleg élvezhetem majd a napot, és nem lesz probléma az autóval, hogy minél több kört tehessek meg” – zárta gondolatait Alonso.