53 G-s becsapódás és 28 másodperc a lángok között: számszerűsítve ezek az adatok jellemzik Romain Grosjean horrorbukását a Forma-1-es Bahreini Nagydíjról. A francia saját lábán hagyta el a Haas-Ferrarit, illetve ami abból maradt, ezt követően pedig kórházba szállították őt.

Az eset az egész mezőnyt sokkolta, de mind közül talán Daniel Ricciardót a legjobban. A Renault ausztrálja egyébként nem zárt rossz futamot, a hetedik helyen zárta a megmérettetést. A leintés után azonban ingerülten nyilatkozott az újságíróknak.

“Nem akarom kommentálni a versenyt. Ki szeretném fejezni az undoromat és a csalódottságomat az F1 iránt. Ahogy Grosjean balesetét újra és újra lejátszották a közvetítésben, azzal teljes mértékben tiszteletlenek és tapintatlanok voltak a családjával, a családjainkkal szemben, akik mindezt nézték” – fakadt ki Ricciardo.

“Versenyezni fogunk egy órán belül, és minden alkalommal, amikor a tv-re néztünk, egy tűzgolyó volt ott és a félbevágott autója. Láthatjuk ezt holnap, nem kell ma látnunk. Az érzelmeinkkel játszanak, gusztustalannak tartom ezt” – utalt a Forma-1-es közvetítés rendezőire az ausztrál.

“Remélem, más pilóták is beszéltek erről, de ha nem így éreznének, azon nagyon meglepődnék” – tette hozzá Ricciardo.