Hamarosan bejelenthetik a Haas jövő évi pilótapárosát, ígérte meg Günther Steiner. A hivatalos hírekre ugyan még várni kell, de már most sokan tényként kezelik, hogy az amerikai istálló egyik autóját Mick Schumacher vezetheti 2021-ben.

Előtte azonban még a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának is dolga van: a Forma-2 mezőnye az F1-esekkel együtt Bahreinbe látogatott, ahol legkésőbb a jövő hét végén eldől, ki az utánpótlás-széria legjobbja. A vasárnapi sprintverseny előtt Schumacher előnye 12 pont Callum Ilott előtt, de a németnek elég az összetett dobogóján végeznie, hogy megkapja az F1-es részvételhez elengedhetetlen szuperlicensz-pontokat.

A témával persze őt is megkeresték. “Igen, készen állok a Forma-1-re” – jelentette ki Schumacher, ám kissé csalódott hangnemet ütött meg, amikor az elmúlt hetek pilótakeringőjéről beszélt. “Kimi oldalán versenyezni fantasztikus lenne, tanulhatnék tőle. De az Alfa Romeo meghozta döntését” – mesélte.

Räikkönen mellett ugyanis jövőre is Antonio Giovinazzi ülhet a másik autóba, sokak meglepetésére. A bejelentés előtt sokan biztosra vették, hogy helyét Mick Schumacher foglalhatja el.

“Hiszem, hogy minden okkal történik” – tette hozzá a Forma-2 éllovasa.