Év végén a Haas Forma-1-es csapata búcsút int Kevin Magnussennek és Romain Grosjeannak, az amerikai istálló teljes sorcserével készül 2021-re. A bejelentés után hosszú ideig keringtek különböző nevek azt illetően, hogy kik ülhetnek a jövő évi versenygépekbe, ám mára egészen kitisztult a kép: a hírek szerint helyükre a Forma-2 listavezetője, a Ferrari-akademista Mick Schumacher, valamint a szintén a nevelőszériában versenyző Nyikita Mazepin érkezhet. Utóbbi személye kevésbé biztos, mint Schumacheré, ám az orosznál sokat nyom a latba, hogy pénz hoz a főszponzorral nem rendelkező csapathoz.

Hivatalosan azonban még senkit sem jelentettek be, ám Günther Steiner csapatfőnök szerint erre a pillanatra már nem kell sokat várni. “Azt tervezzük, hogy még a szezonzáró előtt bejelentjük, de még nem tudjuk a pontos dátumot. Nem kell már sokáig várni” – mondta a Bahreini Nagydíj helyszínén az olasz szakember.

“Maximum két hétről van szó, legyenek türelmesek”

– üzente az újságíróknak.

Azt Steiner már korábban elmondta, nem tartanak attól, hogy esetleg két, F1-es tapasztalattal nemigen rendelkező újonccal állnak ki az elkövetkezendő időszakban. Ez akár vissza is üthet, hiszen a vadonatúj 2022-es autók fejlesztésénél jól jönnének a tapasztalt pilóták visszajelzései, ám ettől nem tart a Haas.

Megvan, mikor jelenthetik be a kis Schumi F1-es szerződését 1

Günther Steiner

“Jó alkalom ez az újoncok igazolására, mert a jövő évi autót nemigen fejlesztjük a befagyasztás miatt. Nagy változásokat nem lehet eszközölni. Nyilván aerodinamikai változtatásokra van lehetőség, de alapjaiban nem fog megváltozni. Jövőre 2022-re fogunk fókuszálni.”

“Átmeneti év lesz ez számunkra, az újoncok pedig megtanulhatják a Forma-1-ben létet: megismerkedhetnek az emberekkel, a sajtótájékoztatók menetével és hasonló dolgokkal. Jó évünk lehet, de fejlesztésből nagyon kevés lesz jövőre” – tekintett előre Steiner.