Jövőre lesz egy kis népvándorlás a Forma-1-es mezőnyben: Sebastian Vettel a Ferraritól az Aston Martinhoz igazol, a helyére Carlos Sainz érkezik a McLarentől. A McLarenbe Daniel Ricciardo ül át a Renault-ból, az ausztrál helyét a visszatérő Fernando Alonso foglalja el.

Alonso már több teszten is részt vett a Renault-val, hogy újra formába lendüljön, és Sainz is számolhat azzal, hogy a Ferrari leszervez neki egy tesztet a két évvel ezelőtti autóval. Ricciardo és Vettel ugyanakkor nem kapnak ilyen lehetőséget.

A McLarennél leköti majd az erőforrásokat a Renault-ról Mercedes-motorokra való váltás, emiatt egyébként sem lenne sok értelme a tesztnek.

“Nincs lehetőségünk arra, hogy két évvel ezelőtti autóval teszteljünk” – fogalmazott Otmar Szafnauer, a jelenleg még Racing Point néven szereplő alakulat csapatfőnöke. Lényegében ugyanezt mondta a McLarent irányító Andreas Seidl is, hozzátéve, hogy ennek ellenére van terv arra, hogy Ricciardo azonnal részt vehessen a munkában. Ugyanígy Vettel is azonnal beülhet majd a szimulátorba új csapatánál.

“Jelenleg próbáljuk összehozni, hogy Carlos beülhessen egy korábbi autóba” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke. “Így hozzászokhat a csapathoz, a procedúráinkhoz, és megismerheti az embereket.”

Jövőre mindössze három nap tesztelés lesz a szezon előtt, így minden versenyzőre mindössze másfél nap munka jut majd az új autókkal. Ez különösen a csapatot váltók számára lehet hátrányos.