Fernando Alonso jövőre visszatér a Forma-1-be, Esteban Ocon csapattársaként a Renault versenyzője lesz. Korábbi ferraris csapattársa, Felipe Massa szerint a visszatérés akár olyan pocsékul is elsülhet, mint Michael Schumacheré.

“Fernando egy jelenség, akkora tehetséggel, amekkorát ritkán látni a Forma-1-ben” – vélekedett Massa. “De nem szabad megfeledkezni arról, hogy nem élcsapatba érkezik, ráadásul kétéves kihagyás után. Ennek negatív hatása is lehet, csakúgy, ahogy Michaellel is történt.”

“Schumacher három évig volt távol, és soha nem tért vissza a korábbi szintjére. A kor is tényező – Fernando 40 éves lesz, miközben 20-25 évesek ellen versenyez majd.”

Lewis Hamilton világbajnoki sikere kapcsán megszólaltattak egy másik brazil versenyzőt is, Rubens Barrichello pedig elmondta, szerinte ki a jobb hétszeres bajnok.

“Hamilton jobb-e Schumachernél? Szerintem igen” – fogalmazott Barrichello. “Mindkettőjük ellen versenyeztem, bár Hamilton akkor még a pályafutása elején járt. De akkor is így gondolom.”