Bár tavasszal a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jóváhagyta, hogy a Forma-1-ben 2021-ben is az idén – még 2019-ről megtartott – abroncsokat használják, ám a silverstone-i defektek után a Pirelli úgy döntött, a korlátozott tesztelési lehetőségek ellenére is megpróbál új konstrukcióval előállni a jövő évre.

A csapatok a Portugál Nagydíj második szabadedzésén már vaktesztelték az olasz gyártó különböző prototípusait, az eredmények kiértékelése után a Pirelli pedig úgy döntött, néhány gumit újra kiadna kipróbálásra.

A Bahreini Nagydíj mai, valamint a két hét múlva következő Abu-dzabi Nagydíj mindkét szabadedzésén folyik majd a munka, pilótánként két-két szettet oszt ki a Pirelli, melyek közül az egyiket kötelező lesz a második edzésen, a már jobban felgumizott aszfalton pályára vinni. A szahíri pályán a C3-as, a Yas Marinán a C4-est próbálják ki.

Ha a tesztek sikeresek lesznek, a Pirelli 2021-re talán beveti majd a strapabíróbb konstrukciójú – de a mostanival megegyező keverékű – gumijait.