Miután a Ferrari tavasszal bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést Sebastian Vettellel, mozgásba lendült a pilótapiac, a német helyére Carlos Sainzot igazolták a McLarentől, míg a wokingi csapat Daniel Ricciardót csaklizta el a Renault-tól. Júliusban az is kiderült, hogy az ausztrált a két év távollét után visszatérő Fernando Alonso váltja majd a francia csapatnál 2021-ben.

Idén a Renault és a McLaren – valamint a Racing Point – komoly csatát vív a középmezőny legjobbjának címéért, a McLaren-cégvezér pedig úgy látja, jövőre is kemény küzdelem vár majd rájuk, Zak Brown jól ismeri, mire képes Alonso, hiszen az F1-ben, az Indycarban és a daytonai 24 óráson is dolgozott a spanyollal.

„Nagyon élveztem a vele való versenyzést. Remek a kapcsolatunk. A pályán sajnos sokkal több rosszat éltünk meg együtt, mint jót, ráadásul nincs is túl jó híre, de én ezt sosem tapasztaltam. Mindenki azt mondogatta, hogy nehéz őt kezelni, de én úgy találtam, nagyon is könnyű vele dolgozni” – mondta Alonsóról Brown Peter Windsor YouTube-csatornáján.

„A munkamorálja és az intelligenciája páratlan, úgy gondolom, igen kemény ellenfél lesz a Renault-nál. Talán a legsokoldalúbb versenyző, azok közül biztos, akikkel eddig a Forma-1-ben dolgoztam, meggyőződésem, hogy jövőre is gyors lesz, nehéz lesz megverni.”

Brown persze a hozzájuk érkező Ricciardót is nagyra tartja:

„Úgy tudom, Fernando tízből kilencre értékeli magát minden területen. De Daniel is szuper egy körön és versenytávon is. Agresszív. Amíg csak nem ülnek ugyanolyan autóba, sosem fogjuk tudni, melyikük a jobb, de szerintem pillanatnyilag nincs gyorsabb Danielnél, szóval azt mondanám, döntetlen, és persze én a saját pilótámnak drukkolok.”