Fernando Alonso a Toyotával kétszer is nyerni tudott Le Mans-ban, majd világbajnok lett a WEC-ben, a Dakaron is a legjobb újoncként szerepelt, jövőre azonban ismét a Forma-1-ben vezet majd a Renault-nál (pontosabban az átkeresztelés után Alpine-nál).

Kortársa, a 2009-es világbajnok Jenson Button szerint a kétszeres bajnok spanyolnak jót tett a kitérő.

“Räikkönen néhány évet távol töltött az F1-től, aztán rájött, valójában mennyire jó. Ezért tért vissza, és ezért fog visszatérni Fernando is” – vélekedett Button, aki 2015-16-ban Alonso csapattársa volt a McLarennél.

“A kihagyás biztosan segített neki, Fernando jobb versenyzőként tér majd vissza. Akár a képességeiről, akár arról beszélünk, hogyan dolgozik együtt a csapattal, most minden nagyon más lesz.”

“Érdekes lesz ezt kívülről figyelni, mert a három-négy évvel ezelőtti Fernandót nem szívesen igazolta volna le senki. De úgy gondolom, hogy mostanra sokkal inkább csapatjátékossá vált, és megértette, hogy ez szükséges a sikerhez.”

Alnoso amúgy keményen készül a visszatérésre, a hónap elején, majd múlt vasárnap és tegnap is tesztelt a Renault 2018-as autójával.