Ha minden a Liberty Media tervei szerint alakul, jövőre rekordot jelentő 23 futamot rendeznek a Forma-1-ben. De még ez sem a plafon: a legújabb tervek évi 24 versenyről és egyes helyszínek rotálásáról szólnak.

„Továbbra is nagy érdeklődést tapasztalunk több helyszín részéről a Forma-1 iránt” – fogalmazott Chase Carey, az F1 vezérigazgatója. „Több olyan pálya, amelyen idén versenyeztünk, folytatást szeretne, és más országok is komolyabban érdeklődnek, mint valaha.”

„Arra számítunk, hogy a következő néhány évben 24 helyszínesre bővül a naptár. Egyes állomásokat valószínűleg rotálni fogunk, így meg tudunk állapodni néhány újabb partnerrel is. A cél továbbra is az, hogy hosszú távú megállapodásokat kössünk.”

A Forma-1 jövőre „a normálishoz közelibb” élményt szeretne kínálni a rajongóknak. „Megvizsgáljuk a lehetőségét, hogy a Paddock Clubot visszahozzuk néhány helyszínre. Nagy terveink vannak, amelyek egy részéről idén le kellett mondanunk, de a Paddock Clubtól jelentős hozzájárulást várunk a hosszú távú növekedésünkhöz.”

Carey eldicsekedett még azzal is, hogy a Forma-1 digitális növekedése minden más sportágét felülmúlta a közösségi médiában. „Március és szeptember között 17 százalékkal nőtt a rajongók száma, az interakcióké pedig 70 százalékkal, ami a háromszorosa a legközelebbi versenytársunkénak.”